Over Luuk Groot - Eigenaar - Clubtrainer

Mijn naam is Luuk Groot en ik ben geboren op 31 december 2000 in Alkmaar. Ik ben opgegroeid in Oudesluis en nog altijd woonachtig in het kleine dorp. Als kind was ik al een echte sportliefhebber en nog steeds! Tennis en voetbal beoefen ik al vanaf mijn 6e levensjaar en momenteel zijn deze sporten niet uit mijn leven weg te denken. Het liefst sta ik elke dag met veel enthousiasme op het voetbalveld en de tennisbaan.

 

Na het behalen van mijn VWO-diploma op het Regius College in Schagen, ben ik in 2019 Bestuurs- en Organisatiewetenschap gaan studeren aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. In juli 2022 ben ik afgestudeerd voor deze bachelor en in september 2022 ben ik gestart met de master Beleid, Communicatie & Organisatie aan de VU. In juli 2023 heb ik deze master succesvol afgerond. 

 

In het voorjaar van 2020 kwam het idee om naast de bacheloropleiding ook de opleiding tot tennisleraar bij de tennisbond te gaan doen. Na wat tenniskampen te hebben mede-georganiseerd bij Baars Tennisschool in Anna Paulowna (TVAP) en Schagen (STC) ben ik in september (2020) met heel veel passie aan de tennislerarenopleiding bij de KNLTB begonnen. Deze heb ik voor de zomer van 2021 afgerond.

 

Bij T.V. Oudesluis was geen tennisleraar en als tennisleraar in opleiding ben ik in 2020 in dat gat gesprongen. Ik merkte dat niet alleen de vraag naar de tennisleraren groot is in de regio, maar ook de vraag naar professionele ondersteuning binnen de verenigingen. Met frisse ideeën en een enthousiaste aanpak ben ik begonnen om T.V. Oudesluis vooruit te helpen. Toen spookte de gedachte door mijn hoofd: 'Waarom zou ik mijn enthousiasme en kennis alleen in Oudesluis inzetten?' 

 

In december 2020 heb ik de tennisschool ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is Groot Tennisactiviteiten & Ondersteuning opgericht. Vanaf dat moment draag ik de verantwoordelijkheid om de tennislessen bij T.V. Oudesluis te organiseren. In het voorjaar van 2021 ben ik ook vol enthousiasme gestart bij T.C. Wieringerwaard. In oktober 2022 kreeg ik de kans om aan de slag te gaan bij T.V. Anna Paulowna en in het voorjaar van 2023 zijn we gestart bij T.V. 't Zijpken. Met veel enthousiasme en energie gaan we alle uitdagingen aan.